maanantai 7. toukokuuta 2012

Puput tykkää pitää hauskaa





Viikonloppuna sain jotain jälleen valmiiksi, ja uusia keskeneräisiäkin vanhojen kaveriksi. Tämän tunika on ommeltu minun vanhasta paidasta. Koska kangasta ei ollut paljoa jäljellä käytin alkuperäisen tunikan hihat sellaisenaan, kavensin toki hieman.

Päätin kokeilla pitkästä aikaa kankaanpainantaa ja piristää perustunikaa. Painoin pupun valkoisella kangasvärillä ja piirsin ykstyiskohdat mustalla kangastussilla. Koristelin tunikaa vielä kirjailemalla (hieman turhan hieno sana peruspistoilla tehdylle kiemuralle) pupulle hyppynarun ja kokonumeron niskalappuun.

Tunikan pohjana on nepparibodyn kaava. Käytän aina apuna valmiita kaavoja, mutta muokkaan ne tilanteeseen sopivaksi. Tässä tapauksessa alkuperäisestä kaavasta jäljellä on olkasaumojen leveys ja kädentien muoto. Seuraavaan uskaltaisin nekin ehkä jo mitata itse.

Ja kiitokset appiukolle neppareiden laitosta, paras tapa välttää reikiä :D (tai ainakin joku muu on syntipukki jos reikiä tulee).



2 kommenttia:

  1. Hieno! Miten toi kuva on painettu?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kuvan painoin ihan perinteisellä tekniikalla, eli sabluunan läpi väriä tupsuttaen. Yksityiskohdat piirsin jälkeenpäin mustalla tussilla.

    VastaaPoista